Til 2 personer
Det skal du bruge
1 hokkaidogræskar
1 løg
2 gulerødder
4 kartofler
1 liter grøntsagsbuillon
1 ½ dl fløde
Saften fra ½ citron
1 spsk flydende hvidløg
1-2 spsk flydende chili stærk
1-2 spsk flydende ingefær
Salt og peber
Olivenolie
Topping
1 dl græskarkerner
1 tsk smør
1 dl yoghurt, skyr eller creme fraiche
1 æble
1 tsk flydende chili stærk
1 tsk flydende ingefær
1 tsk honning
1 tsk citronsaft
Sådan gør du
- Skyl hokkaidoen og skær den midtover. Fjern kernerne med en ske og skær græskarret i grove tern. Skyl gulerødder og kartofler og skær ligeledes dem i tern.
- Varm en gryde med olie op og sautér grøntsagerne sammen med flydende hvidløg, chili og ingefær i et par minutter. Brug en spsk af hver og tilsæt først mere smag, når suppen er blendet.
- Hæld grøntsagsbuillon over grøntsagerne, så det dækker ca. 2/3. Du kan altid hælde mere i senere. Læg låget på og lad det koge i 15 minutter til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen til den er helt glat. Tilsæt citronsaft og fløde og blend igen. Smag til med flydende chili og ingefær, salt og peber.
Topping
- Smelt smør på en pande og rist græskarkernerne under omrøring. Tilsæt en smule flydende chili og ingefær efter smag og steg videre til de har fået lidt farve. Lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, til de er tørre.
- Skær æblet i tern og bland med lidt honning og citronsaft.
- Server suppen med en klat yoghurt, skyr eller creme fraiche og top med græskarkerner og æbletern.