Det skal du bruge
1 tærtedej
1 tsk smør
2 pakker bacon
4 store rødløg
6-8 æg
2 spsk flydende timian
2 spsk sukker
½ dl mælk
150 g revet ost
Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smør en tærteform med smør og læg tærtedejen i. Prik huller i dejen med en gaffel.
- Skær bacon i mindre stykker og rødløg i tynde ringe, evt. på et mandolinjern. Steg bacon og rødløg på en middelvarm pande i et par minutter, til det er faldet lidt sammen. Tilsæt sukker og lad løgene karamellisere. Hæld så flydende timian ved og vend rundt i blandingen inden du tager panden af varmen.
- Imens løg og bacon småsimrer på panden, piskes 6-8 æg (afhængig af størrelsen på tærten) sammen med en sjat mælk, salt og peber i en skål. Først hældes løg- og baconblandingen over tærtedejen og derefter æggemassen. Fordel den revne ost på tærten og bag i ovnen i 25-30 minutter til overfladen er gylden.